Hej! Vi är mycket fram och tillbaka om vi ska köpa en sådan till vår son, om det finns nån mening med det. Han blir snart 3 mån och har svårt att sova på dagen. Somnar helst vid tutten och snuttar, något som är väldigt jobbigt för mig. Detta händer också på kvällarna och det finns ingen chans att jag skulle ta bort honom från bröstet. Vi provade några ggr med vitt brus och detta har lyckats att lugna honom ca 80% av gångerna, men det är kanske bara en tillfällighet? Eller ska man satsa på en sån? - Tonje❤

Svar:

Hej Tonje! :) Efter det du beskriver ser det ut som att vitt brus har en positiv effekt på er son. Många tror att det är "för bra för att vara sant" men vitt brus kan verkligen ha en sådan effekt på barn. Förklaringen till varför den hjälper barn att sova är väldigt enkel. Vitt brus hjälper barnen att hitta ro och därför somnar barn lättare. Ni har redan uppmärksammats att detta har en positiv effekt på sonen så jag skulle säga att ja, vitt brus kan hjälpa ert barn att somna och hitta ro :)

Jag sänder dig en länk till en blogg post där jag beskriver detta fenomen närmare: Hur hjälper vitt brus barn att somna lättare?